Personvern

Sist oppdatert: 09.10.18

Hvem vi er

Denne nettside opererer på domenet bitrigfix.no. Nettsiden eies og drives av BiT RiG FiX AS (Org.nr 921 208 588)

Det finnes også andre domener og adresser som videresender den besøkende til dette nettsted. Siden det er dette som er hoved-adressen til nettsiden er den følgende informasjonen kun gjeldende for dette aktuelle domenet, dets undersider og under-domener.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt i kommentar-skjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for andee besøkende som også kan se kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Nyhetsbrev

Ved å melde deg inn i vårt nyhetsbrev godtar du at vi lagrer din informasjon i systemet vårt. Informasjonen som lagres er kun din e-post adresse og navnet ditt, som du selv fyller inn i forbindelse med innmelding. Du kan når som helst melde deg ut av vårt nyhetsbrev, og dette gjøres ved å bruke lenke nederst i brevet. Vi sporer også statistikk om utsendte nyhetsbrev, men kun informasjon om hvor mange som har åpnet det. Informasjonen er anonym.

Kontaktskjemaer

Dersom du kontakter oss via et kontaktskjema på nettstedet vil din melding bli videresendt til en administrators e-post adresse. Systemet selv lagrer ikke meldingen, men den vil i forbindelse med mottak bli lagret på e-post serveren til gjeldende administrator. I alle tilfeller vil kun e-post adresser på samme server som nettsiden også er plassert på, eller servere med direkte tilknytning til nettsidens server, benyttes til dette formål. Dine meldinger vil bli liggende på administrators e-post server i en udefinert tid på basis av bedre kundeservice, og denne informasjon vil aldri bli sendt til tredjepart eller benyttet til markedsføring. Om du allikevel ønsker meldingen slettet/anonymisert kan du gi oss beskjed.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg” vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

For å bedre sikre deg som besøkende, uten å miste verdifulle funksjoner som gjøres tilgjengelig via disse eksterne tjenestene, vil du få en beskjed på skjermen dersom eksternt innhold er forsøkt lastet inn. Du må så bekrefte lasting av innholdet for å kunne vise det. Din bekreftelse lagres i din nettleser ved bruk av en informasjonskapsel.

Denne informasjonskapselen utløper etter ett år, og du vil deretter måtte bekrefte de forskjellige innholdstjenestene på nytt for å fortsette å vise slikt eksternt innhold. Her kan du selv justere og oppdatere dine innstillinger for disse spesifikke bekreftelsene:

Analyse

I likhet med de fleste nettsteder innhenter vi besøksstatistikk ved bruk av informasjonskapsler. Til dette benytter vi en kommersiell tjeneste fra Matomo (tidligere Piwik), et selskap med høyt fokus på et sterkt personvern. Matomos analyse-verktøy anonymiserer ip-adressene slik at du som person ikke kan identifiseres. All statistikk innhentet via Matomo lagres på egen sikker konto på deres server. Kontoen, og informasjonen lagret der, er kun tilgjengelig for oss og deles aldri med tredjepart. Informasjonen brukes til å forstå hvordan nettstedet brukes, slik at vi kan forutse behov og forbedre brukeropplevelsen.

Nettleseren du benytter til å besøke nettstedet kan konfigureres slik at den avviser alle informasjonskapsler. I tillegg kan de finnes utvidelser som gjør at disse slettes automatisk, eller du kan motta et varsel  hver gang en informasjonskapsel sendes. Sjekk de tilgjengelige innstillinger og utvidelser for din aktuelle nettleser for mer informasjon om dette.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Informasjon som blir lagret på våre servere, eller via vårt analyse-verktøy Matomo, samt de betalingstjenester vi benytter til nettbutikk, deles aldri med noen tredjepart og brukes kun av oss.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Kontakt

Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss for spørsmål eller kommentarer vedrørende vårt personvern kan du benytte kontaktskjema eller annen publisert kontaktinformasjon.

Tilleggsinformasjon

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi tar personvern på alvor og den informasjon vi mottar eller samler inn i vårt virke blir beskyttet etter beste evne. Vårt nettsted er utstyr med sertifisert kryptering og all kommunikasjon til og fra nettstedet foregår via denne krypteringen. Nettstedet er lagret på trygge servere i Norge, levert fra en seriøs aktør i det norske markedet.

Våre rutiner for datalekkasjer

Dersom vi oppdager datainnbrudd, sikkerhetshull eller andre sårbarheter som truer vår forpliktelse til å ivareta et godt personvern vil vi umiddelbart igangsette tiltak for å trygge situasjonen. Dette kan innebære en total isolering av nettstedet og tilhørende innhold i den tid som kreves for å få oversikt over situasjonen, og skal i alle tilfeller føre til en forbedret situasjon så fort våre tjenester gjøres tilgjengelige igjen.