Digitale ressurser

Denne seksjonen er samlingspunktet for våre “digitale ressurser” altså kunnskap og funksjoner som kan deles digitalt. Ressursene er delt inn i forskjellige emner, og på denne hovedsiden får du en oversikt og en introduksjon. Noe av våre digitale ressurser er reservert aktive medlemmer og er ment som hjelp og opplæring i programvare og maskiner – i tillegg til kurs og opplæring vi tilbyr på stedet.

Fusion 360
3D print
Algodoo

Inspirasjon og eksempler

Mange lurer på hva man egentlig kan gjøre i et Makerspace, og hva man egentlig “trenger” de forskjellige maskinene til. Dette spørsmålet er kanskje ett av de vanskeligste spørsmålene å gi et konkret svar på, annet enn at det er hovedsakelig fantasien som setter grensene. Medlemmer er fri til å lage det de vil, enten det er noe av kunstnerisk art eller det er prototypen til et nytt produkt man ønsker å introdusere på markedet.

Fellesbetegnelsen på prosjekter som utføres i vårt Makerspace er at de alle har et innslag av noe teknisk og/eller benytter seg av moderne verktøy og teknologi. For å gi litt inspirasjon til nye medlemmer og de som gjerne ønsker å skape noe nytt har vi her samlet noen eksempler og inspirerende prosjekter som kanskje kan hjelpe deg på vei.