Det er ikke bare på nasjonaldagen vi har god grunn til å rope “Hurra”, for også på en mørk og kald dag nå like før Jul gir denne fantastiske hendelsen oss en eksepsjonelt god grunn til å bryte ut i et rungende Tre ganger tre HURRA!

 

Det er med enorm glede å kunne fortelle at:

Nesodden Makerspace, har fått innvilget økonomisk støtte fra Sparebank 1 på

300 000,-

Den første andelen av det totale tilskuddet fikk vi allerede i sommer. 50 000,- fra Sparebank 1 Østfold Akershus har stått på konto siden den gang og ventet på organisatoriske endringer samt svar på andre søknader. Noen avslag har vi fått, men i slutten av November fikk vi den gledelige nyheten om at Sparebank 1 Stiftelsen Østfold Akershus bevilger oss ytterligere 250 000,-

Vi synes det er så fantastisk hyggelig at disse organisasjonene støtter vårt arbeid og initiativ, og vi gleder oss nå stort til å sette i gang med det tiltenkte prosjektet. Ikke bare skal Nesodden Makerspace nå få ekstra vind i seilene, men det gir oss endelig mulighet til å utvide nedslagsfeltet og treffe flere samfunnsgrupper.

Aktiviteter for foreldre og deres barn

Støtten vi har fått er tiltenkt en helt spesifikk satsning.. Vi har erfart at det er et reelt behov for aktiviteter for Nesoddens foreldre som de kan delta på sammen med deres barn. Som en engasjert forelder sa til oss:

Jeg håper å få sønnene mine litt vekk fra Playstation så vi heller kan tilbringe litt tid sammen og faktisk skape noe fremfor å bare konsumere…
Anonym far, Nesodden

Vi hører deg – og vi forstår. Og nå kan vi endelig tilrettelegge for nettopp dette!
Men hva er egentlig dette “prosjektet” vi har søkt om penger til?

Foreldre i tidsklemma

Selvfølgelig ønsker man jo å tilbringe tid med barna sine. Og selvfølgelig ønsker man å gjøre noe annet enn å bare forbruke og konsumere, men tiden og overskuddet strekker ofte ikke til. Og dette gjelder i særlig stor grad hvis man ikke allerede har et engasjement for aktiviteten men derimot bare en “skulle ønske at…”

Vi kjenner jo alle til den såkalte “dørstokkmila” og dette er vårt forsøk på å gjøre den mila kortere:

Vi gleder oss! Gjør du?

Det er ikke til å legge skjul på at den gode nyheten om innvilgede søknader ga oss et lykke-rush vi har lengtet etter. Endelig skal vi få bygge det stedet vi har drømt om å skape, til glede for oss og alle dere. Vi er åpne for idéer og tilbakemeldinger på både hvordan læremateriell kan være utformet, hvilke byggesett vi bør kjøpe inn, og hva slags utstyr du savner i vårt Makerspace.

Gi oss beskjed via kontaktskjema. Og bli gjerne vårt neste medlem.

Velkommen!