Vi har ventet i det lengste, og vi har hele veien håpet på at våre eventer allikevel kunne skje. Kanskje de nasjonale retningslinjene ville bli moderert noe innen vi skulle arrangere igjen, eller kanskje til og med krisen var over? Vi hadde et håp, men det ble dessverre ikke slik…

Nå er det faktisk anbefalt å holde 2 meters avstand, og man skal ikke samles mer enn 5 personer utover de man allerede bor sammen med. Og på våre eventer, særlig de vi har hatt i senere tid som f.eks. Gründer og Innovasjonscafé, har det jo kommet betydelig flere enn det. Heldigvis kan vi jo si, men allikevel noe «bittersweet» nå som vi er i denne meget alvorlige situasjonen, både for økonomi og helse.

På grunn av dette har vi, som de fleste kanskje har gjettet på, måttet avlyse alle våre kommende eventer. Alle planlagte datoer er nå fjernet fra webside. Vi vil publisere datoer på nytt når dette er ferdig planlagt, men enn så lenge ser myndighetenes retningslinjer ut til å skulle bestå en god stund til. I mellomtiden får vi bare holde hodet over vannet, og alle og enhver får gjøre vårt ytterste for å tenke positivt og ta vare på hverandre.

Skal vi kanskje prøve online eventer?

Vi har lekt med tanken å kanskje arrangere Gründer og Innovasjonscafé online, for eksempel via zoom, og lurte på om det er stemning for det? Gi oss beskjed, for eksempel ved bruk av kommentarfeltet under eller via vår kontaktinfo, dersom du ønsker at vi skal arrangere dette. Vi er åpne for alle mulige løsninger som holder liv i miljøet og som gjør at vi kan bidra til nettverksbygging mellom alle Nesodd-gründere og innovatører!

Oppslagstavle og facebook-gruppe

Sist Gründer og Innovasjonscafé fortalte vi om vår nye tjeneste for gründere og innovatører på Nesodden; nemlig en digital online oppslagstavle. Den er online, og sånn sett er den klar for bruk. I disse tider er det ekstra viktig å være synlig online og vi tilbyr derfor alle aktuelle å poste sine tjenester, produkter, ideer, spørsmål og andre relevante beskjeder på oppslagstavlen.

For øyeblikket finnes det kun noen eksempel-poster der, og disse vil skjules etterhvert som det kommer inn nye innlegg.
Vi gleder oss til å se hva du deler!

I tillegg fortalte vi om vår nye facebook-gruppe som er opprettet for å være vår digitale arena for gründere og innovatører. Du finner den på www.facebook.com/groups/BiT.RiG.FiX.grunder.og.innovasjon og den er åpen for alle. De fleste vil bli automatisk godkjent, for eksempel hvis du allerede følger vår facebook-page eller er venn med noen som allerede er i gruppa, men dersom dette ikke skjer vil en moderator godkjenne deg så fort de rekker.

Også på denne facebook-gruppen oppfordrer vi alle til å fortelle om sine tjenester og produkter, skrive om sine ideer eller stille spørsmål, og gi informasjon som virker aktuelt for Nesoddens gründere og innovatører å vite om. La oss knytte nettverk og stimulere til økt lokal handel og næringsliv! Kanskje det kan være en positiv konsekvens av denne situasjonen?

Økonomiske konsekvenser

Til slutt vil vi gjerne fortelle om vår bidra.no kampanje, som er online nå og i 1.5 måned fremover. Det er alvorlig for oss å ikke kunne arrangere våre eventer fordi dette gjør det svært vanskelig å være synlige for kommunens innbyggere. Vi er svært avhengige av vekst for å kunne fortsette å tilby vår arena, og slik det ser ut nå vil det ikke være mulig å få til på en god stund.

Faktisk kan det ende opp med å bli motsatt utfall i og med vår viktigste kundegruppe er små foretak, frilansere og selvstendig næringsdrivende. Nettopp de samme som nå er rammet av samme krise.

Dersom du har mulighet og interesse håper vi du blir med på å bidra til videre drift slik at vi fremdeles er her når korona-krisen er over. I tillegg til kampanjen på bidra.no tar vi imot hjelp via Vippsnummer 567386, og du kan gi din støtte direkte til oss i våre lokaler (vi tar både Vipps, berøringsfrie kort og kontant).

Vår største drøm er å kunne fortsette å tilby en arena for alle dere nytenkere, initiativrike og selvstendige i vår kommune og nærområde. Med litt drahjelp er vi optimistiske til at dette er mulig. Er du også med?